Webshop mobile

Hoe maak je een webshop?

Volg deze tutorial en open vandaag nog jou eigen webshop.

Ben jij van plan een webshop te starten? Volg dan deze simpele instructies en start vandaag nog met de verkoop van jou product.

2 mensen kijken gelukkig naar hun laptop

Wat heb je nodig?

1: Natuurlijk kan je met je telefoon je webshop beheren, alleen om de webshop te maken is het zeker aan te raden om een pc of laptop te gebruiken. Een Chromebook is ook prima. 

2: Je hebt ook een domeinnaam en een hosting pakket nodig. Wil je eerst oefenen Klik dan HIER  om een gratis WordPress site aan te maken. Gebruikt dit alleen om te oefenen niet daadwerkelijk als webshop. Wil je je eigen site kijk dan bijvoorbeeld op vimexx.nl. Bedenk een naam die je ook als bedrijfsnaam gaat gebruiken. 

3: Schrijf je in bij de kamer van koophandel. Ook wel KVK genoemd. De kosten hiervoor staan op de site van kvk. Ben je nog geen 18 dan moeten je ouders om toestemming vragen

Voor Vimexx ga verder met stap 4. Voor het gratis WordPress ga verder met stap 8.

4: Login in je vimexx (of andere hosting) account en ga naar je direct admin pagina. Hier kan je beginnen. Let op!! Het kan een aantal uren duren voordat je website online staat. Ga pas verder als dit het geval is. Duurt het langer dan 24 uur neem dan contact op met Vimexx of andere hosting. Zodra je bent ingelogd zie je het volgende scherm.

Je bent er bijna. Laat je niet afschrikken door de vele knopjes. We hebben maar 3 onderdelen nodig. Allereerst gaan we een ssl certificaat toevoegen. Daarna kunnen we WordPress gaan installeren. En we gaan de server vertellen dat we grote bestanden mogen importeren.

Hulp nodig?

5: Ga nu onder het kopje Geadvanceerd naar SSL certificaten en maak een gratis Let’s Encrypt certificaat aan. Mocht het niet werken probeer het later nog eens. Neem indien nodig contact op met je hosting provider.

6: Nu gaan wij WordPress installeren. Ga hiervoor terug naar de direct admin pagina. Scroll helemaal naar beneden. Soms staat er dat je WordPress kan installeren staat dit er niet zoek dan naar ”Softaculous Auto Installer”. Installer nu WordPress. Het is belangrijk dat je de inloggegevens goed opslaat. Gelukkig worden deze ook naar je mailadres gestuurd. Print deze uit en bewaar ze goed. Zonder deze gegevens kun je niet inloggen.

7: Ga nu in het direct admin menu naar ”Select PHP version”. Selecteer bij Current PHP version de hoogste versie en klik op set as current. Klik nu boven aan de pagina op options. Als je het goed hebt gedaan staat nu 8.1 als standaard php versie. Scroll nu naar beneden en zoek post_max_size en zet deze op 128M. Zoek nu naar upload_max_filesize en zet deze op 128M. Gefeliciteerd je ben nu klaar met de server configuratie.

8: Log nu in op WordPress je doet dit door /wp-admin achter je domein te zetten. Dus bijvoorbeeld “www.joudomeinnaamhier.nl/wp-admin”. Vul hier de eerder aangemaakte login gegevens in. Je zit nu achter de schermen van je WordPress website alleen is er nog niks geïnstalleerd. Geen zorgen WordPress gaat dit voor jou doen. Wel is het belangrijk dat je te alle tijden ben verbonden met het internet.

Wordpress Dashboard

9: Ga nu bij weergave naar Thema’s. Klik op nieuw thema en typ in het zoekvenster Astra.Wordpress thema toevoegen

10: Klik nu op de afbeelding en dan op installeren en op activeren. Daarna staat er bovenin het WordPress menu Bedankt voor het installeren van Astra! klik daaronder op de blauwe knop met beginnen. Het leuke gaat nu beginnen. Nu gaan we een voorbeeld template importeren. Nu kom je op een pagina met Getting Started with Starter Templates daaronder staat een youtube video en daaronder een knop.

Klik op de knop met build your website now. Kies nu voor Elementor. Deze pagina bouwer is het meest gebruikt. Je mag ook een andere kiezen maar het is erg lastig om dit later weer aan te passen. 

Nu kom he op de pagina met What type of website are you building? Kies in de balk met e-commerce een template die je mooi vindt. LET OP de premium templates moeten betaald worden. Ik zou om te beginnen een gratis versie gebruiken. Loopt je webshop goed dan kan je een betaald template kiezen. Ik heb in deze tutorial gekozen voor Brandstore. Let niet op de voorbeeld afbeeldingen. Deze gaan we later aanpassen in het volgende deel.

brandstore

Klik op de afbeelding. 

Nu zal je de pagina kunnen bekijken. Dit is nog niet je website. Je kan hier al wel je eigen logo uploaden maar dit hoeft niet. 

Klik links onderin op Skip & Continue.

Kies nu de kleuren die je mooi vindt. 

Klik op Continue.

Op de volgende pagina hoef je niks in te vullen. Klik gewoon op Submit & Build my website. Wacht nu tot het importeren klaar is.

Gefeliciteerd je webshop is nu geïmporteerd. 

In de volgende tutorial zal ik laten zien hoe je deze template kan aanpassen zodat het jou webshop word. Zodra deze klaar is zal ik hier de link plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Hoe kan ik je helpen?